Belföld

Gyurcsány különgéppel ment nyaralni

Különgéppel utazott portugáliai tárgyalására és az azt követõ hét végi pihenõre pénteken Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kísérete, amelyért kilencmillió forintot fizettek - írja a hétfői Magyar Nemzet. A Kormányszóvivői Iroda szerint így volt a legolcsóbb.

A napilap információi szerint a miniszterelnök és Dobrev Klára a hét végére Lisszabonban maradt pihenni, a tárgyalások ugyanis már pénteken este befejezõdtek. A nem túl sok figyelmet kapott kétoldalú találkozót egyébként azzal indokolták, hogy hamarosan Portugália tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét, ezért folytatott eszmecserét Gyurcsány Ferenc Cavacao Silva államelnökkel és José Socrates kormányfõvel.


Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azért utazott külön repülőgéppel portugáliai tárgyalásaira delegációjával, mert menetrend szerinti járattal egy helyett három napig tartott volna az út, és a szállásköltség is sokkal többe került volna – válaszolt a Kormányszóvivői Iroda hétfőn. Hangsúlyozták: a tárgyalások utáni hétvége szállásköltségét, illetve utazási költségét is a miniszterelnök fizette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik