Belföld

A Fazekas vezeti a középiskolai rangsort

A fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium áll első helyen a gimnáziumok rangsorában a felsőoktatási felvételi arányokat tekintve.

A felvételi arány a Fazekasban tavaly 99,21 százalékos volt. A lista második helyén a győri Révai Miklós Gimnázium, harmadik helyén a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium áll. Előbbiben 94,89, utóbbiban 92,98 százalék volt a felvételi arány. A rangsor érdekessége, hogy az első tízben a listavezető mellett csupán egy fővárosi gimnázium szerepel, a Radnóti Miklós Gimnázium a nyolcadik helyre futott be.

A szakközépiskolák közül első helyen a szintén fővárosi Puskás Tivadar Szakközépiskola áll, innen a diákok 86,49 százaléka bekerült felsőoktatási intézménybe. Az intézményt a győri Jedlik Ányos Szakközépiskola és a nyíregyházi Széchenyi István Szakközépiskola követi. Az első tízbe a gimnáziumokhoz hasonlóan szintén egy fővárosi intézmény került, a Genius Szakközépiskola.

A vegyes középiskolák közül első helyre a szolnoki Tiszaparti, másodikra a nagykanizsai Batthyány Lajos és a budaörsi Illyés Gyula nevét viselő intézmény került. A felvételi arányt a felmérés készítői úgy határozták meg, hogy száz 12. osztályos tanulóból hányat vettek fel az érettségi évében – jelen esetben 2006-ban – felsőoktatási intézménybe. A hetilapban 354 gimnáziumból a legjobb 60, a 411 szakközépiskolából a legkiemelkedőbb 27, míg a 164 legjobb vegyes intézményből szintén a legjobb 27 mutatóit tették közzé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik