Belföld

Kikapcsolják a távfűtést

A nyárias időjárás miatt mintegy 153 ezer lakásban állítja la a távfűtést a Főtáv – közölte a cég.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a következő napokra 23 Celsius-fok körüli nappali csúcshőmérsékletet jelzett. A Főtáv Zrt. ezért április 13-án kikapcsolja a fűtést minden olyan épületben, ahol a szerződés szerint április 15-g kellene fűteni, és a továbbfűtés feltétele, hogy a napi átlaghőmérséklet 16 fok alatt legyen. Az intézkedés 153 ezer lakást érint.

Az ennél magasabb kikapcsolási határhőmérsékletet, illetve későbbi határnapot – április 30., május 15. – megszabó, mintegy 85 ezer lakást magában foglaló épületekben az időjárást követő automatikusan szabályozott fűtésszolgáltatás a szerződéseknek megfelelő határig megmarad.

Amennyiben a kikapcsolt épületek valamelyike vissza kívánja kapcsoltatni a fűtést, vagy a fűtésben maradó épületek közül bármelyik a kikapcsolást kéri, azt a Főtáv diszpécserszolgálatánál képviselőjük útján jelezheti. A kérést – a helyszínen is átadható 2-3 soros, képviselő által aláírt megrendelésre – a hétvégére megerősített ügyeleti szolgálat 4 órán belül végrehajtja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik