Belföld

Szombaton újra megalakul az OCÖ

Szombat délelőtt tarja az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a közigazgatási hivatal által megismételtetett alakuló ülését.

Kertész Lóránt, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) frakciójának tagja, az 53 fős testület korelnöke a távirati irodának csütörtökön elmondta, hogy az alakuló ülést szombat délelőttre, a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal Dísztermébe hívta össze, ahol jelen lesz a hivatal vezetője is.

Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője is beleegyezett a szombati időpontba és a levezető elnök személyébe. Kertész hangsúlyozta, hogy a közigazgatási hivatal álláspontja is az: Drágos József, a Lungo Drom képviselője korelnökként jogtalanul vezette le az alakuló ülést, arra ő lett volna jogosult. Kolompár Orbán, az MCF elnöke egyeztetésre hívta Farkas Flóriánt, hogy megbeszéljék az újra elrendelt alakuló ülés részleteit, amit a fideszes parlamenti képviselő elfogadott.

Forgács Imre, a Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője kedden közölte, hogy az OCÖ március 13-i alakuló ülése több szempontból is törvénysértő volt, ezért törvényességi észrevételben felkérte a megválasztott képviselőket, hogy április 13-ig megtartandó újabb közgyűlésen szüntessék meg a törvénysértéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik