Belföld

Pokorni: nem szabad visszavágni a közszolgáltatásokat

Pokorni Zoltán szerint a közszolgáltatások csökkentése nem vezet eredményre, nem az ezekre fordított kiadások a nagyok, hanem az államadósság és az ahhoz kapcsolódó kamattörlesztések – jelentette ki Pokorni Zoltán szerdán Szegeden.

A Fidesz alelnöke a közszolgáltatásokkal kapcsolatban kifejtette: az ország egészségügyre és oktatásra arányaiban jóval kevesebbet költ, mint az európai átlag. Szerinte a közszolgáltatások csökkentése nem vezet eredményre, nem az ezekre fordított kiadások a nagyok, hanem az államadósság és az ahhoz kapcsolódó kamattörlesztések. Attól még egy ország sem lett erősebb, dinamikusabb, gazdagabb, hogy közszolgáltatásait visszavágta, attól csak betegebb és ostobább lett – hangsúlyozta a politikus.

Ha fölszámoljuk a teljes közoktatást, bezárjuk az összes óvodát és iskolát, félévnyi kamatkiadást spórolunk meg. Az állam évente 1200 milliárd forintot fordít kamatkiadásokra, miközben közoktatásra kevesebb mint 500 milliárd forintot költ – mondta az alelnök.

Nem a közszolgáltatásokat kell visszametszeni, hanem a gazdaságot kell fölpörgetni és az államadóságot vasmarokkal kézben tartani, ahogy azt tette a Fidesz kormányzása idején – mondta Pokorni Zoltán.

Pokorni Zoltán beszélt arról is, hogy nem maradéktalanul boldog a jelentős Fidesz-előnyt mutató közvélemény-kutatások láttán, mert ennek a példátlan visszaesésnek nincs bomlasztó hatása a szocialistáknál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik