Belföld

Kóka úgy véli, jól kampányoltak

Kóka János szerint izgalmas és eredményes elnökjelölti kampányon vannak túl, a leadott jelölésekből úgy tűnik, hogy többen szeretnék őt látni az SZDSZ élén. A gazdasági miniszter erről csütörtöki kampányzáró sajtótájékoztatóján beszélt Budapesten.

„Azt látom, hogy nagyon sok energiát mozgatott meg ez a néhány hónap a párton belül, az igazi nagy trükk az az, hogy április 1-je után ugyanazzal az energiával tudjuk-e tovább csinálni a párt érdekében végzett munkánkat, mint amilyen energiát beletettünk a kampányba. Én erre vállalok kötelezettséget” – mondta az elnökjelölt a tájékoztatón, ahol felsorakozott mögötte mintegy harminc, többségében huszonéves fiatal támogatója is.

Kitért arra is, hogy szombaton, a tisztújító küldöttgyűlésen, az urnazárást követően kizárólag az együttműködés, a közös, nagyon sok munka jellemzi majd az SZDSZ-t.

Arra a kérdésre, hogy győzelme esetén mit ajánl riválisának, azt mondta: „Fodor Gábor ebben az esetben válassza ki magának a párton belül azt a feladatot, amit ambiciózusan, hitelesen, a siker ígéretével, energiával telve szeretne csinálni, és övé az a pozíció”. Hozzátette, Fodor Gábort és a kampányát támogatókat szeretné szövetségesévé tenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik