Belföld

Aláírják a szerződéseket a fővárosi kórházak

Bár a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága jóváhagyta a fővárosi kórházak áprilistól érvényes ágyszámokat, a finanszírozási szerződéseket korrigálni kelett.

A Fővárosi Közgyűlés ebédszünetében tartott rendkívüli ülésen felhatalmazták Szolnoki Andrea (SZDSZ) bizottsági elnököt, hogy tovább egyeztessen a tisztiorvosi szolgálattal és az egészségbiztosítóval a területi beutalási rend módosításáról.

A bizottság átmeneti finanszírozási rendszert kezdeményezett több kórháznál. A Nyírő Gyula Kórháznál a sebészeti és a szülészeti ellátás átmeneti fenntartására azért lesz szükség, mivel ezt a feladatot a központi állami kórház csak nyáron tudja átvenni. A Schöpf-Merei kórháznál azért kezdeményezték a koraszülött-ellátáshoz kapcsolódó szülészeti finanszírozás fenntartását, mivel egyelőre nem dőlt el, hogy mely intézményhez kerül ez a feladat. A Schöpf-Mereiben egyébként áprilistól csak fizetős jellegű szülészeti ellátás lesz, egészségbiztosító által finanszírozott ellátás nem.

Szolnoki Andrea hangsúlyozta, egyfajta kármentés jelleggel oldották meg az egészségbiztosító által számos hibával elkészített előterjesztés korrigálását, hogy a kórházak főigazgatói pénteken aláírhassák a finanszírozási szerződéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik