Belföld

Demcsák is érdekelt férje cégében

Demcsák Zsuzsa kormányszóvivő-jelölt saját vállalkozása miatt is magyarázkodásra kényszerülhet - írja a Magyar Nemzet.

A leendő kormányszóvivő férje nemcsak ismerte a bűnszervezet működtetésével gyanúsított Sz. Istvánt, hanem be is társult annak legtöbb vállalkozásába – értesült a Magyar Nemzet. Az egyik szerencsejátékokkal foglalkozó cégben pedig Demcsák férje mellett maga a kormányszóvivő-jelölt is érdekelt.

A Gál J. Zoltán államtitkár által jelölt Demcsák Zsuzsa házastársával és vietnami cégtársakkal közösen jegyez egy céget – írja a lap. A Solvenus Kft. fő profilja szerint szerencsejátékkal és fogadással, illetve „egyéb pihenő-szórakoztató tevékenységgel” foglalkozik. A kft.-ben Demcsák Zsuzsa és Kiss József mellett olyan személyek is megjelentek, akik a maffiagyanúba keveredett Sz. Istvánnal is üzleti kapcsolatban álltak.

A leendő kormányszóvivő fontos, bizalmas munkakörben látja el feladatát, C típusú átvilágításának így feltétlenül ki kell terjednie a házastársára is, hiszen itt is előfordulhat kockázati tényező – nyilatkozta a lapnak Simicskó István, a nemzetbiztonsági bizottság KDNP-s elnöke. „Amennyiben a Nemzetbiztonsági Hivatal jelzi, hogy alkalmazása kockázattal járhat, a miniszterelnök mégis megbízza, úgy a felelősséget Gyurcsány Ferenc magára vállalja” – mondta a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik