Belföld

Elkezdődött a tüntetés a Kossuth téren

Kedden délután fél hatkor megkezdődött a tüntetés a Kossuth téren. A csekély számú résztvevő szónoklatokat hallgat.

A FigyelőNet helyszíni tudósítója a demonstrálók számát mintegy 150-200 főre becsülte. A tömegben több árpádsávos zászló fedezett fel, mint nemzetiszínű zászlót. A demonstrálók közül többen csalódottságuknak adtak hangot a csekély létszám miatt. A tüntetők azonban bíznak abban, hogy az este kilenc óráig még többen fognak érkezni.


A FigyelőNet tudósítója arról számolt be, hogy a résztvevők között nyugdíjas és fiatal egyaránt megtalálható. A téren az V. kerületi polgármester, Rogán Antal által a tüntetők rendelkezésére bocsátott négy darab mobilvécé is már megtalálható.


Elkezdődött a tüntetés a Kossuth téren 1

Elkezdődött a tüntetés a Kossuth téren 2

Újra tüntetnek a Kossuth téren, miután március 19-én hajnalban a rendõrség lebontotta a kordonokat (fotó: MTI)

Elkezdődött a tüntetés a Kossuth téren 3


A téren a szónokok arról beszélnek, hogy a magyar nép visszakapta jogos tulajdonát, ahol tovább gyakorolhatja az alkotmány által biztosított szabad véleménynyilvánítási és gyülekezési jogát.


A magukat Kossuth térieknek nevező tüntetők betartják a demonstrálás feltételeit: a Kossuth tér lebetonozott részének a Parlament felőli oldalán állnak, és ott tartják szónoklataikat. Demonstrálásukkal nem akadályozzák a 2-es villamos közlekedését – számolt be a FigyelőNet helyszíni tudósítója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik