Belföld

Herényi: Orbán egyelőre a Kossuth tériekkel vitatkozik

A Fidesz elnöke egyelőre nem fogadta el az MDF elnökének meghívását, de Dávid Ibolya várja Orbán Viktort, hogy az új többség helyett az új jobboldalról beszéljen vele – közölte Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője az MTV csütörtöki Nap-kelte műsorában.

Herényi Károly megfogalmazása szerint Orbán Viktor most „inkább azon vitatkozik a Kossuth tériekkel, hogy mi az új többség”. Hozzátette, az MDF elnökének meghívója arra adott volna lehetőséget, hogy „normális dolgokról” beszélgessenek: „olyasmiről, ami a politika célja és feladata”.

„Várjuk Orbán Viktort, hogy fogadja végre ezt a meghívást. Vegye észre, hogy ez neki is jó, mert kitörhet ebből az őáltala rohammal bevett zsákutcából” – mondta Herényi Károly. A legnagyobb ellenzéki párt elnökének nem az lenne a dolga, hogy azon vitatkozzon, ki az új többség. Inkább új gondolkodásra, új jobboldalra van szükség. Az MDF ezt hirdeti – fejtette ki a frakcióvezető.

Herényi Károly szerint az MDF és a Fidesz között jó néhány kérdésben van politikai egyetértés. Példaként említette, hogy a Fidesz is egyetért az örökösödési illeték eltörlésében, a tiszta kezek hivatalának létrehozásában az MDF-fel.

Nem lenne baj azonban, ha ez az egyetértés együttműködésben is testet öltene – mondta, mert szerinte ugyanis látszik, hogy Orbán Viktor „nem tud kitörni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik