Belföld

Döntöttek a két új alkotmánybíró-jelöltről

Lévay Miklós és Lenkovics Barnabás jelölésében egyezett meg csütörtöki ülésén az Országgyűlés alkotmánybírót jelölő bizottsága – jelentette be Szili Katalin házelnök.

A két új alkotmánybírót már március 19-én megválaszthatja az Országgyűlés, ha az MSZP-frakció hétfői ülésén megerősíti Lenkovics Barnabás jelölését – mondta az Országgyűlés elnöke. Hozzátette: ez esetben hétfőn kezdeményezi a két jelölt bizottsági meghallgatását. Szili Katalin elmondta, április 21-re újra teljes létszámú lehet a testület.


Korábbi sajtóhírek szerint Lévay Miklós kriminológus az MSZP jelöltje. A Fidesz jelöltje, Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, akinek mandátuma e tisztségében az idén lejár.


A házelnök beszámolt arról is, hogy az elvárt adóról szóló kormányjavaslat miatt jövő hétfőn az üles előtt rendkívüli házbizottsági ülést tartanak.


Jelezte, újraindította az MTV-kuratórium tagjainak jelölési eljárását, mert az MDF vasárnap dönt a maga jelöléséről. Ha hétfőn délig megnevezik a jelölteket, akkor erről hétfőn tudunk szavazni – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik