Belföld

A Fidesz perrel akar véget vetni a hisztériakeltésnek

A Fidesz a kancelláriaminiszter nyilatkozatai alapján feljelentést tett a legfőbb ügyésznél államellenes és terrorcselekmények előkészülete miatt ismeretlen tettesek ellen - jelentette be a frakcióigazgató.

A fideszes politikus közölte: a feljelentéssel pontot akarnak tenni a hisztériakeltés végére, hiszen ha valósak a terrorfenyegetésről szóló kormányzati információk, akkor a nyomozó hatóságnak meg kell indítania a büntetőeljárást. Ha azonban nem bizonyosodnak be Szilvásy György kancelláriaminiszter állításai, akkor egyértelművé válik, hogy a kormányt semmi más nem vezette a terrorfenyegetés nyilvánosságra hozatalával, mint hogy elvegye a szabad március 15-ét az emberektől és elterelje a figyelmet a megszorító intézkedésekről – hangsúlyozta Répássy Róbert.

“Negyedik hete halljuk Szilvásy György több alkalommal több változatban előadott történeteit állami vezetők meggyilkolására készülő szélsőségesekről, fegyvereket beszerző és lőgyakorlatokon részt vevő emberekről, akik középületeket akarnak elfoglalni és meg akarják zavarni a március 15-i ünnepségeket. (…) Negyedik hete jogosan tehető fel a kérdés, hogy ha tudnak ilyen készülő, állam elleni bűncselekményekről, vagy terrorcselekmények előkészületeiről, akkor miért nem indítanak eljárást ezek ellen a személyek ellen, miért nem veszik őket őrizetbe” – mondta a fideszes politikus.

Mint mondta, a pénteken Kovács Tamás legfőbb ügyésznek beadott feljelentés alapjául Szilvásy György kancelláriaminiszter nyilatkozatai, és a Miniszterelnöki Hivatal közleményei szolgálnak, amelyeket csatoltak a beadványhoz. Répássy Róbert elmondta: a nyomozóhatóságnak három napon belül kell döntenie a nyomozás megindításáról, vagy a feljelentés elutasításáról, így a jövő héten választ kapnak ebben az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik