Belföld

Beperli Orbán Viktort a rendészeti miniszter

Személyiségi jogi pert indít az igazságügyi és rendészeti miniszter Orbán Viktor ellen - közölte a tárca sajtóosztálya pénteken. Petrétei József korábban perrel fenyegette a Fidesz elnökét, ha nem kér bocsánatot a rendőrségtől.

“Orbán Viktor valótlan állításaival a jogállamiság alapvető értékeinek semmibevételét rója fel a kormányzatnak. Ez olyan súlyos, a kormány és a rendőrség iránti bizalom megingatására alkalmas vád, amellyel szemben a kormány rendészetért felelős tagja indokoltnak és szükségesnek tartja a jogi úton történő igényérvényesítést” – írta a minisztérium közleményében.


Hangsúlyozták: a Fidesz elnöke a közelmúltban több ízben hangoztatta, hogy a rendőrség nyilvánvaló politikai utasításra és nyomásra hajtott végre saját polgáraival szemben brutális akciókat 2006. október 23-án, valamint, hogy a kormány uszította a rendőröket békés emberekre.

Petrétei József még hétfőn szólította fel Orbán Viktort, hogy három napon belül kérjen bocsánatot, amiért azt állította, hogy október 23-án a rendőrség politikai parancsra cselekedett. Orbán Viktor ezt követően bejelentette: nem kér bocsánatot Petrétei József igazságügyi és rendészeti minisztertől. A politikus megismételte korábbi kijelentését is: “az a véleményem, hogy Magyarországon 2006. október 23-án a rendőrség politikai nyomásra és utasításra hajtott végre saját polgáraival szemben brutális rendőri akciókat”.


Szijjártó Péter pénteken az MTI-nek azt mondta: Orbán Viktor a véleményét változatlan formában fenntartja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik