Belföld

Nem unatkoznak a titkosszolgálatok

A szeptemberi kormányellenes tüntetésekre ráépülő alkotmányellenes szervezkedések új kihívások elé állították a szolgálatokat - mondta a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Szeptember óta a polgári titkosszolgálatokat felügyelő kancelláriaminiszter több mint száz tájékoztatót kapott, ezen belül 21-et védett vezetők, 18-at pedig a Parlament és a Kossuth tér veszélyeztetésével, 14-et a rendőri erők gyengítésével, 34-et fegyverekkel és támadóeszközökkel, 19-et erőszakos cselekményekkel kapcsolatban – tette hozzá Gál. J. Zoltán a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok napja alkalmából tartott ünnepségen Budapesten csütörtökön.

Gál J. Zoltán szerint az utóbbi néhány hónap még több feladatot adott a titkosszolgálatoknak. “A magyar nemzet nincs biztonságban, az alkotmányos rend nem tartható fenn önök nélkül” – hangsúlyozta az államtitkár.

A nemzetbiztonság nemzeti ügy, a napi politikához semmi köze. Ahogy a szolgálatok az országot, úgy a kormány a szolgálatokat fogja megvédeni a támadásokkal szemben – hangsúlyozta Gál J. Zoltán.

A tervezett átalakítások kapcsán Gál J. Zoltán annyit mondott: figyelembe veszik a szolgálatok érdekeit, és biztosítják a szükséges költségvetési forrásokat, miközben azért tekintettel lesznek az ország teherbíró képességére is. Hozzátette: az átalakítások célja a hatékonyság növelése, a szervezetrendszerben lévő tartalékok felhasználása és a párhuzamosságok kiküszöbölése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik