Belföld

Kényszerű költségvetés Győrben

Kényszerű intézkedések költségvetése a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat ez évi költségvetése – mondta Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke.

„Gyurcsány Ferenc kényszerpályát jelölt ki az önkormányzatoknak, nemcsak Győr megyében, hanem az egész országban – mondta a fideszes politikus a pénteki közgyűlést megelőzően, amelynek napirendjén szerepel a költségvetés.

A tervezésnél arra törekedtek, hogy a rászorulók a lehető legoptimálisabb mértékben kapják meg az őket illető ellátást – tette hozzá. Tájékoztatása szerint azt is célul tűzték ki, hogy megőrizzék az önkormányzati fenntartású intézmények működőképességét. Biztosítják a támogatást a kistelepülési önkormányzatoknak, a civilszervezeteknek kulturális, szociális és egyéb közcélokra. Igaz, ennek összege a tavalyi 51 millió forinttal szemben az idén nem éri el a 38 millió forintot.

A Győr megyei önkormányzat költségvetési hiánya megközelíti a 880 millió forintot, amelyet hitelből finanszíroznak, amennyiben az előterjesztést a jobboldali többségű testület megszavazza. Emellett 700 millió forintos folyószámlahitelt is előirányoz az idei költségvetés. Az idei bevételi és kiadási főösszeg meghaladja a 19,2 milliárd forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik