Belföld

Orbán nem kér bocsánatot

Nem kér bocsánatot Orbán Viktor a rendészeti minisztériumtól, sőt a TV2 Tények című műsorának megismételte, hogy szerinte a rendőrök politikai utasításra nekitámadtak a békés embereknek október 23-án.

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter szerdán kijelentette, pert indít, ha Orbán Viktor három napon belül nem kér bocsánatot, amiért politikai befolyással vádolta meg a rendőrséget. A Fidesz elnöke a Tényekben leszögezte, hogy nem kér bocsánatot, sőt megismételte korábbi kijelentését.

Orbán Viktor szerint előrehozott választások jelentik a megoldást Magyarország bajaira. A tévéműsorban azt mondta, a Fidesz az elmúlt időszak politikáját úgy építette fel, hogy lehetőséget adjanak a kormánypártoknak Gyurcsány Ferenc leváltására.

“Bár nincs demokrácia Magyarországon, mi demokratikus eszközökkel küzdünk” – mondta Orbán, majd hozzátette, “demokrácia nélküli többpártrendszer van.”

Orbán Viktor kijelentette, a Fidesz a március 15-i nagygyűlését nem azért tartja az Erzsébet híd lábánál, mert október 23-án ott építettek barikádot a tüntetők, hanem azért, mert ez a legközelebbi helyszín a Petőfi szoborhoz. A nagygyűléseiken is megjelenő árpádsávos zászlóról pedig azt mondta, hogy az nem nyilas jelkép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik