Belföld

Hosszabb elnökségi ülést tart a hétvégén az MSZP

Az MSZP új országos elnöksége a hétvégén megvitatja, milyen politizálást folytasson a jövőben a testület – közölte Gyurcsány Ferenc, az MSZP új elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón , amelyen bemutatta a párt új politikai központját, illetve a Fidesz március 15-i nagygyűlését is kommentálta.

Az elnökség a hétvégén átfogó konzultációt folytat arról, hogy a kongresszuson elfogadott határozat az elnökségtől milyen politizálást és milyen munkamegosztást kíván – közölte a pártelnök a párt két elnökhelyettesével, Juhász Ferenccel és Szekeres Imrével tartott tájékoztatón. Hozzátette: a pártigazgató személyéről konzultációt fog folytatni a párt vezető testületeivel, és pénteken javaslatot tesz arra, ki legyen az. Péntekig az igazgatási feladatokkal Butor Klárát bízta meg – mondta.

Arra a kérdésre, mikorra mozdulhat el az MSZP az alacsony támogatottsági szintről, a politikus azt mondta: 2010-ben nyerni kíván az MSZP, a választás előtt egy hónapig nem szükséges vezetni a népszerűségi listákat. Hozzáfűzte: az MSZP az elmúlt időszakban mindig nagyon jó formaidőzítésről tett tanúbizonyságot, soha nem bízta el magát, és soha nem esett kétségbe két választás között.


Márciusban költözés

Gyurcsány Ferenc bejelentette azt is, hogy két héten belül a Vérmező útra költözik a párt valamennyi politikai vezetője, a munkatársaik, a politikai elemzésben részt vevő munkatársak, a tagozatok, a platformok vezetői. Mint mondta, a Köztársaság téren marad a párt ügyfélszolgálata, a könyvelés és az üzemeltetéssel foglalkozók. Az MSZP elnöke közölte: az irodaház negyedik és ötödik emeletét, közel 1200 négyzetmétert 2008 végéig bérlik négyzetméterenként tíz eurós áron.

Gyurcsány Ferenc azt mondta: az elhelyezés nem örökérvényű, az MSZP a következő hónapokban döntést hoz arról, hol építi fel, hol bérli új országos központját. Megjegyezte: a legesélyesebb a VII. kerületi István utca.


Kevélykedésnek tartja a nagygyűlést


Március 15-én az ország nyugalmát tartja fontosnak a miniszterelnök. “Nem ahhoz kell bátorság, hogy valaki ebben a hangulatban az utcára hívjon pár tízezer embert vagy akár százezret, mondani egy harcias beszédet. Ugye nem gondolják, hogy bármikor ne menne ez nekem. Ahhoz kell ilyenkor bölcsesség, hogy inkább nyugtassuk a kedélyeket” – fogalmazott a politikus, hozzátéve: ő az ország nyugalmát tartja szem előtt.


Arra a felvetésre, hogy a Fidesz megkapta az engedélyt a március 15-i, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartott nagygyűlésre, Gyurcsány Ferenc közölte: “lelkük rajta”. Hozzáfűzte: ő ahhoz tartja magát, hogy amikor érezhetőek a feszültségek az országban, amikor az emberek többsége inkább azt mondja, nyugalom és kevesebb hangoskodás kell, akkor érdemes nagyvonalúnak lenni. Az a tapasztalata, hogy a kevélykedés nem szokott hasznot hozni – mondta a kormányfő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik