Belföld

Két kórház összevonásáról döntenek csütörtökön

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésen a képviselők várhatóan döntenek a Szent István Kórház és Szent László Kórház összevonásáról.

A közgyűlési előterjesztés szerint a Szent István Kórház menedzsmentje 2006. augusztusában elkészítette a két intézmény összevonásáról szóló javaslatot, amire a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi Bizottsága tavaly augusztusban elvi jóváhagyását adta. Ezt követően a Szent István Kórház menedzsmentje elkészítette a részletes megvalósíthatósági tanulmányt.


Az összevonás – amely során megszüntetnék a kihasználatlan párhuzamos kapacitásokat – célja, hogy megszüntethessék a jelenlegi, rossz hatékonysággal működő párhuzamos szolgáltatásokat és hosszú távon biztosítsák a fertőző betegek ellátásának finanszírozását, emellett teljes körűvé tegyék a délpesti betegek onkológiai ellátását.


Az előterjesztés szerint az összevonás eredményeképpen 141 betöltött állás megszüntethető, és több mint 300 millió forint éves működési költség megspórolható. Ha a közgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor a Fővárosi Szent László Kórház, mint önálló költségvetési intézmény, 2007. június 30-val megszűnik, jogutódja a Szent István Kórház és Rendelőintézet lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik