Belföld

Elfogták a fegyverrel fenyegetőző férfi társát

A rendőrség elfogta azt férfit, aki az egyik internetes portálon a hónap elején megjelent videófelvételen politikusok és rendőrök elleni támadásról és a szervezet fegyverarzenáljáról beszélt.

A 26 éves B. Tibor hajléktalant Balatonlellén fogták el még kedden este. A férfit őrizetbe vették, és kihallgatása folyamatban van – közölte a BRFK. Társát, a 38 éves F. Zsoltot már a múlt héten fogták el, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi elismerte, hogy ő szerepel a felvételen, amelyen elmondta, hogy vannak félautomata fegyvereik, csúzlijuk, számszeríjuk, légpuskájuk, s ezeket adott esetben akár a rendőrség ellen is bevetik. Hozzátette: szervezetük az IRA módjára épül fel.


Az őrizetbe vette férfi azzal védekezett, hogy a felvételek készültekor ittas állapotban volt, és nem emlékszik semmire. A 38 éves B. Tibort lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettével gyanúsítják.

A fenyegető felvétel február 7-én jelent meg az index.hu internetes portálon, a videófelvételen B. Tibor – arcát sállal eltakarva, fejére húzott piros kapucniban – arról beszélt, hogy félautomata fegyvereik vannak, ezért a rendőrség nyomozást rendelt el lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik