Belföld

Kordonbontás: Schmitt Pál sajnálja, hogy kimaradt

Schmitt Pál sajnálja, hogy nem vehetett részt a Fidesz parlamenti és európai parlamenti képviselői által végrehajtott kordonbontáson.

“Sajnálom, hogy magam kimaradtam belőle, de a Magyar Olimpiai Bizottságnak elnökségi ülése volt” – mondta a Fidesz alelnöke, a párt EP képviselője a Fidelitas országos választmányi ülésén szombaton, Budapesten. Mint a politikus elmondta, a “kordon” képletesen is jelen van életünkben, hiszen a kormány számos területen – így egyebek mellett az egészségügyben, az oktatásban, a munkavállalásban – állít akadályt, emel “vasfüggönyt” az emberek elé, nehezíti boldogulásukat.

A politikus utalva Szilvásy György e héten tett bejelentésére, közölte: a kormány ismét kijátszotta a “terror kártyát”. Mint ismeretes, a kancelláriaminiszter szerdán jelentette be, hogy hiteles információik vannak arról, hogy szélsőséges csoportok meg akarják osztani a rendőrség erejét, összehangolt tervekkel “erőszakos cselekedeteket készítenek elő”; akcióik fő célja a Kossuth tér megszerzése.

Schmitt Pál úgy vélte – utalva a Kossuth téri biztonsági korlátra -, a “vasfüggöny miatt” alapvető emberi jogaikat az emberek nem tudják gyakorolni, hiszen “a szólás és gyülekezési szabadságunkban korlátozva vagyunk”.

“Nem készülhetünk szép ünnepre” – mondta a közelgő március 15-ei nemzeti ünnepre utalva. Azonban reményei szerint március 15-én korlát, fenyegetés és rendőri erő nélkül lehet majd ünnepelni.

A politikus beszéde végén megemlékezett a 200 éve született Gróf Batthyány Lajosról, az első független magyar kormány miniszterelnökéről, aki – mint mondta – “többek közt a szabadságjogokért, az ország függetlenségéért, az emberek igazáért adta az életét”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik