Belföld

Szonda Ipsos: Molnár lecsúszott

Rendkívül alacsony a politikusok népszerűsége. A legtöbbet Molnár Lajos vesztette, de Sólyom László sincs benne az első háromban – derült ki a Szonda Ipsos Népszabadságban megjelenő januári felméréséből.

A listát több hónapja vezeti Szili Katalin. Huzamosabb idő óta követi őt ugyanaz a három politikus, váltakozó sorrendben. Most Dávid Ibolya és Göncz Kinga mögé csúszott Sólyom László, a köztársasági elnök, aki október óta hat pontot veszített népszerűségi mutatójából.

A hónap „vesztese” egyértelműen az egészségügyi miniszter. Molnár Lajos megítélése minden társadalmi rétegben alacsony, a legutóbbi felmérés óta öt pontot veszített. Meglehetősen közel áll egymáshoz a listán az SZDSZ két elnökjelöltje. A megkérdezettek körében Fodor Gábor népszerűbb, Kóka János viszont ismertebb.

A leköszönő szabad demokrata elnök, Kuncze Gábor az aspiránsoknál valamivel kedvezőbb értékelést vívott ki magának. Igaz, a Fidesz táborában nem kedvelik (25 pont), ám saját pártja hívei körében rendkívül népszerű (86 pont), és rokonszenves a szocialistáknak (64 pont) is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik