Belföld

Ötpárti egyeztetés kezdődött a kordonról

Ötpárti egyeztetés kezdődött hétfőn a Parlamentben a házelnök kezdeményezésére – a megbeszélés egyik témája várhatóan a Kossuth téri kordon lesz.

Az MSZP-t Göndör István frakcióvezető-helyettes, az SZDSZ-t Kuncze Gábor elnök képviseli, a Fidesztől Répássy Róbert frakcióigazgató, a KDNP-től Latorcai János frakcióvezető-helyettes, az MDF-től pedig Herényi Károly frakcióvezető érkezett az egyeztetésre, amelyet Szili Katalin eredetileg a parlament tavaszi ülésszakának előkészítése ügyében hívott össze.

Időközben a MSZP frakcióvezetője a képviselőcsoport hétfői ülése után bejelentette, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezik a lehető legkorábbi időpontra, mert álláspontjuk szerint a Fidesz képviselői a Kossuth téri kordon lebontásakor tudatos jogsértést követtek el.

A Fidesz viszont azzal a javaslattal állt elő, hogy a képviselőcsoportok vezetői a házelnökkel együtt közösen nyilvánítsák ki az igazságügyi és rendészeti miniszternek a Parlament körüli biztosítási intézkedés megszüntetésére vonatkozó akaratukat.

A KDNP délelőtt benyújtott törvényjavaslatában azt indítványozta, hogy kizárólag a országgyűlési határozattal lehessen elzárni az Országház, illetve a Képviselői irodaház közvetlen környékén lévő területeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik