Belföld

Munkáspártok a vörös csillagért

Közös fellépést tervez a vörös csillag használatának magyarországi engedélyezése ügyében osztrák és szlovák testvérszervezeteivel a Magyarországi Munkáspárt 2006 – közölte Fratanolo János pártelnök.

„A Magyarországon alkalmazott törvény diszkriminatív, az alapvető emberi jogokat sértő módon korlátozza a szólásszabadságot”, elsősorban a marxista és a kommunista pártokat korlátozva – mondta. A nemzetközi együttműködés gyorsíthatja a jelenlegi tiltás feloldását: elképzelhető, hogy a közös határok közelében rendeznek tiltakozó, figyelemfelhívó akciókat – tette hozzá.

Franz Stephan Parteder, az Osztrák Kommunista Párt (KPÖ) stájerországi elnöke a sajtótájékoztatón érthetetlennek nevezte, hogyan tilthatják be az Európai Unió egyik tagállamában a nemzetközi munkásmozgalom jelképének használatát. Kampányaiban a KPÖ is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy meggyőzze a választókat: nem kell félniük a kommunistáktól.

Az osztrák politikus szolidaritását fejezte ki a Magyarországi Munkáspárt 2006 küzdelmével, akárcsak Prágay András, a Szlovák Kommunista Párt központi bizottságának a sajtótájékoztatón szintén részt vevő küldöttje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik