Belföld

Fodor Gábor megújult SZDSZ-t szeretne

Olyan pártot szeretnék, amelynek politikáját az erő és a gyakorlati liberalizmus jellemzi - mondta terveiről Fodor Gábor.

“Az SZDSZ politikájában természetesen változást tervezek. Politikai tartalomban, az SZDSZ szervezeti működésében és politikai stílusban is” – fogalmazott. Mint mondta, “a politikához kapcsolható újdonság” lesz a pártnak a kormánykoalícióhoz és az ellenzékhez való viszonya. A koalíción belül az SZDSZ-nek nagyon határozottan ki kell állnia a reformok mellett, “a reformok zászlóvivőjévé kell válnia”.

“Az SZDSZ-nek a kormánykoalícióban van a helye, hiszen bizalmat szavaztunk a miniszterelnöknek, és nekünk az az érdekünk, hogy ez a koalíció jól működjön és sikeres legyen, hiszen ráadásul SZDSZ-es miniszterek vannak a frontvonalban a reformok révén” – jelentette ki a politikus. Úgy vélte, hogy az ellenzék irányába a pártnak “szinte egy új fejezetet kell nyitnia, és le kell ülni tárgyalni(…), érdemi párbeszédet kell indítani.”

Az utóbbira azért van szükség, mert nem tartható fenn az az állapot,”hogy nem állnak szóba egymással a politikai ellenfelek, s mindenki azt gondolja a másikról, hogy valójában a börtönben lenne a helye. Ez egy civilizálatlan politikai közélet képét mutatja” – mondta Fodor Gábor.

A politikus szerint az SZDSZ-nek meg kell újítania az alapszabályát, “alapberendezkedését, méghozzá alapvetően, de (…) az iránynak nem a központosításnak kell lenni, hanem a demokratikus normákat kell megerősíteni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik