Belföld

Olvasóink elítélik a kordonbontást

A FigyelőNet szavazásának eredménye szerint olvasóink többsége azon az állásponton van, hogy helytelen volt a Fidesz kordonbontási akciója. 38 százalékuk viszont egyetért a Kossuth tér „visszafoglalásával”.

„Hibás döntésnek tartom, hogy a Fidesz törvényellenes magatartása miatt újabb zavargásokra van kilátás. Nem helyeslem én sem a Kossuth tér lezárását, de nem ez a megoldás! Ez egy csomó “hivatásos” rendzavarónak felmentést ad! Az ország rossz gazdasági helyzetének megoldására kéne fordítani az energiát, nem pedig rendzavarás generálására! Ez senkinek sem jó! Legfőkébb az állampolgároknak! Ez nem vezet sehová!” – írta a FigyelőNet Bemondójába egy nyugdíjas Budapestről. Ezzel szemben Tomi Miskolcról úgy látja: „Végre megmozdult valami,tettek is valamit a Fidesz politikusai. Megengedhetetlen, amit a kormány tesz a szólásszabadság és demokrácia ellen!”

A FigyelőNet nem reprezentatív, egy napig futó közvélemény-kutatása azt szerette volna megtudni, olvasóink egyetértenek-e a Fidesz kordonbontásával. Az összesen 11 296 válaszadó többsége, 32,5 százalékuk nem tarja helyesnek, mert jogellenesen cselekedtek az ellenzéki képviselők. Az olvasók 29,5 százaléka szintén elítéli, de ők azért, mert zavargásokat válthat ki a pénteki akció.

A szavazók 18,8 százaléka (2124 fő) viszont úgy véli, a Fidesz helyesen bontotta el a fémrácsokat, mert azok korlátozták az emberek gyülekezési szabadságát. Hasonlóan vélekedik a válaszadók 19,2 százaléka is: 2168-an mondták azt, kellett már tenni valamit a hazug kormányzás ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik