Belföld

Kóka egyeztetne a kordonok lebontásáról

A képviselők nem polgári engedetlenségi akciók szervezésére kaptak felhatalmazást a választóktól, hanem hazánk jövőképességének megteremtésére - közölte a gazdasági miniszter.

“Döbbenettel látom, hogy parlamenti képviselőtársaim helyezik magukat törvényen kívül, amire maguk is felesküdtek” – fogalmazott Kóka János arra reagálva, hogy a Fidesz országgyűlési és európai parlamenti képviselői polgári engedetlenségi akció keretében elbontották a Kossuth Lajos teret elkerítő kordont.

A liberális politikus felvetette, hogy tárgyalóasztal mellett állapodjanak meg a pártok arról, hogy a parlamenti demokrácia keretein belül miképpen bonthatnák le a félelem és a Parlament kordonjait egyszerre.

A tárcavezető rámutatott: az öt parlamenti párt fontos dologban bontott kordont csütörtöki egyeztetésén. “Sikerült ugyanis megállapodnunk a közös jövőnket meghatározó versenyképesség alapkérdéseiben, s így néhány lényeges elemet eltávolítottunk a politikai erők között régóta feszülő kordonból” – fogalmazott Kóka János.

Hozzátette: a pártok egyetértettek abban, hogy a magyar kis-, és közepes vállalkozások segítésében, a vállalkozási környezet javításában és a költségvetési politika szabályainak szigorításában együtt kell lépniük.


Nézze meg a kordonbontásról készült videónkat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik