Belföld

A viharkárok miatt késnek a vonatok

Országszerte több helyen felsővezeték-szakadás és a viharos szél miatt késnek a vonatok – tájékoztatta Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.

Leszakadt a felsővezeték Herceghalom és Bicske között, valamint Nagykáta és Tápiószele között, ezért a Budapest–Győr–Hegyeshalom és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon egy vágányon, átlagosan 15 perces késéssel közlekednek a szerelvények.

A Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely vonalon két helyen is leszakadt a felsővezeték, ezen a szakaszon csak egy vágány járható. A Budapest–Cegléd–Szeged vonalon Nyársapátnál, szintén a viharos szél miatt egy személyvonat áramszedője tört le, ezért 15-40 perc késés is előfordul ezen a szakaszon.

A vonatok az erős szél miatt a Budapest–Pécs vonalon Pusztaszabolcs és Szabadegyháza között, valamint a Székesfehérvár–Szombathely vonalon Székesfehérvár, és Veszprém között 60 km/h, a Budapest–Hegyeshalom vonalon Bicske és Biatorbágy között 80 km/h sebességgel közlekedhetnek, ezért itt is hosszabb menetidővel számoljanak az arra utazók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik