Belföld

Készüljünk áramkimaradásokra

A Fővárosi Önkormányzat a viharos szél miatt elővigyázatosságra kéri a budapestieket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök hajnalban kiadott figyelmeztető előrejelzése szerint a közép-magyarországi régióban az északnyugati szél egyre többfelé viharossá (60-85 km/h) fokozódik, a hegyvidéki területeken (a Pilisben, a Visegrádi-hegységben, a Budai-hegységben és a Börzsöny Pest megyei részén) a reggeli óráktól (8-9 órától) egy-egy 90-100 km/h-s széllökés is előfordulhat – áll a Városháza sajtóközleményében.

A felhívás arra is figyelmeztet, hogy a vihar idején lehetőleg zárt helyen tartózkodjanak, és az ajtókat, ablakokat tartsák zárva. A további jó tanácsok között szerepel, hogy készüljenek fel esetleges áramkimaradásokra (elemlámpa, gyertya), és gyermekeket, idős személyeket, betegeket ne hagyjanak felügyelet nélkül.

Ezen túl a kárenyhítés és megelőzés érdekében biztonságos helyen parkoljanak, védekezzenek a vihar által letört ágak, elsodort tetőcserepek, üvegszilánkok ellen, és hogy ne érintse meg senki a leszakadt elektromos vezetékeket. Végül a közlemény figyelmeztet, hogy az állatok viselkedése kiszámíthatatlanná válhat, ezért azokat zárják el.

A jelentős károkat a tűzoltóság 105-ös hívószámán, illetve a polgári védelem 318-2218-as számán lehet bejelenteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik