Belföld

Az életminőségről vitázik a Fidesz

Az életminőség témájával folytatódik a Fidesz vitasorozata februárban. A Jövőnk műhely tagjai egészségügyi, fogyasztóvédelemi, környezetvédelmi és oktatási-kulturális kérdésekre keresik majd a választ.

A Fidesz januárban kezdődött vitasorozata elsőként az igazságossággal foglalkozott, a második téma pedig az életminőség, amelynek tapasztalatait a négy témagazda, Schmitt Pál, Koszorús László, Illés Zoltán és Selmezczi Gabriella március elején egy konferencián összegzi majd – mondta el Navracsics Tibor.

A frakcióvezető szerint az életminőség alapvető kérdés Magyarországon, bár sokaknak még csak vágyként jelenik meg. Hozzátette: az életminőség sokszor nemcsak anyagi, hanem igényesség kérdése is.

Illés Zoltán és Koszorús László, a műhely két tagja arról beszélt, hogy civilszervezetekkel és hatóságokkal egyaránt konzultálnak majd többek között a fogyasztóvédelem és a környezetvédelem területén is. Koszorús László szerint az életminőség fontos részét képezi az élelmiszerbiztonság és a fogyasztóvédelem, amit az utóbbi időben elhanyagolt a kormány.

A tájékoztatót a hatodik kerületi Nagymező utca egyik kávézójában tartották, a helyszín pedig Illés Zoltán szerint – a mélygarázs építése miatt – országos szimbólumává vált a pusztításnak, ami mögött kerületi és fővárosi törvénytelenségek állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik