Belföld

Péterfalvi mobilszámát is feltették a netre

Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos mobilszámát is közzétette a külföldi szerverről üzemeltetett kuruc.info hírportál szerdán.

A portál készítői a telefonszám közzétételét azzal magyarázták, hogy így Péterfalvi Attila – általuk hazugságnak minősített – kijelentéseire válaszolnak. Az olvasók tanácsot kapnak, hogy miként lehet az adatbiztos telefonját az interneten keresztül, „azonosíthatatlanul” felhívni.

A kuruc.info vasárnap közölte Schmidt Mária mobilszámát, valamint egy állítólagos listát arról, hogy a Terror Háza Múzeum főigazgatója milyen közéleti személyiségeket hívott fel január 15. és 25. között. Nem sokkal később a portál visszavonta az általa közölteket, jelezve: valaki valószínűleg felültette őket.

Schmidt Mária aznap közleményben tudatta, hogy a kuruc.info hírportál hónapok óta sorozatosan támadja személyét, magánéletéről „hazugságokat, aljas rágalmakat terjesztenek”.

Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos a Népszabadság című napilap hétfői számában megjelent nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy a híváslista személyes adat, jogosulatlan megszerzése köztörvényes bűncselekmény. Szerinte az, hogy a lista hamis, „aligha enyhít a vétken”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik