Belföld

Kétszer sztrájkolnak a vasutasok

Pénteken reggel egyórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a vasutasok, ugyanezen a napon pedig a vasútegészségügyben dolgozók is sztrájkolnak – jelentette be a Vasutasok Szakszervezetének elnöke.

Simon Dezső elmondása szerint pénteken reggel 8 és 9 óra között nem közlekednek a személy- és tehervonatok, a vasútegészségügyben dolgozó egészségügyiek pedig reggel 8 és 18 óra között csak az elégséges szolgáltatásokat nyújtják majd. A pénteki kettős sztrájkot követően jövő keddtől folyamatos sztrájkot hirdetnek – tette hozzá.

A sztrájknak az az oka, hogy a kormány megszüntetné, illetve átszervezné azokat a kórházakat, amelyekben eddig a vasúti dolgozókat látták el. Az érdekvédők korábban azt is kifogásolták, hogy a kormányzat és az illetékes minisztériumok nem egyeztettek az elképzelésekről a szakszervezetekkel.

Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke bejelentette, hogy csütörtökön mégis megkezdődnek a tárgyalások a szakszervezetek és a kormány között. A sztrájktól viszont csak abban az esetben tekintenek el, ha a kormány visszavonja a kórházi átszervezés vasúti dolgozókat érintő részét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik