Belföld

Hazatértek Koszovóból a tatai katonák

Ünnepi állománygyűlésen köszöntötte szerdán a Magyar Honvédség Őr- és Biztosító Zászlóaljának Koszovóból hazaérkező 15. váltását a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának parancsnokhelyettese Tatán.

“Azt kérem önöktől, hogy vállalják továbbra is a katonai szolgálatot, szükség van szakmai ismereteikre. Mi igényt tartunk mindenkinek a munkájára” – mondta a hazatért 291 katonának Benkő Tibor, miután megköszönte a külszolgálaton résztvevők helytállását.


Nagy Sándor zászlóaljparancsnok az MTI-nek elmondta, hogy a koszovói NATO-erők főparancsnoka kiválóra értékelte a zászlóalj tevékenységét. Az alezredes hozzátette, hogy épen és egészségesen hazahoztak minden katonát, a zászlóaljnál fél év alatt nem történt rendkívüli esemény.

A pristinai misszióban a tatai 25. Klapka György Könnyű Lövészdandár állományán kívül részt vettek a kaposvári 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezredtől, a várpalotai Bakony Harckiképző Központtól, a székesfehérvári MH 43. Vezetésbiztosító Zászlóaljtól, valamint több más katonai szervezettől is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik