Belföld

Szabadlábra kerültek a szemétügy gyanúsítottjai

Szabadlábra helyezte a megyei bíróság az előzetes letartóztatásban lévő kunbajai polgármestert, valamint feleségét, továbbá két, a Németországból illegálisan Magyarországra szállított szemétbálák ügyében letartóztatott gyanúsítottat – közölte az MTI-vel kedden a Bács-Kiskun Megyei Bíróság Büntetőkollégiumának vezetője.

A Kecskeméti Városi Bíróság 2006. december 19-én rendelte el négy személy előzetes letartóztatását a Németországból illegálisan behozott bálás szemét ügyében. Ezt követően, 2007. január 17-én a városi bíróság az előzetes letartóztatás tartamát április 7-ig meghosszabbította. Ezt a végzést a gyanúsítottak és a védők megfellebbezték.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság hétfőn felülbírálta, és megváltoztatta a városi bíróság végzését, megszüntette mind a négy gyanúsított előzetes letartóztatását, s elrendelte azonnali szabadlábra helyezésüket – közölte Feleky István, a büntetőkollégium vezetője.

A kollégiumvezető azt is elmondta, hogy a Ferihegyi repülőtéren elfogott kiskőrösi P. Ferenc, akinek előzetes letartóztatását január 19-én rendelte el a városi bíróság, február 19-ig bizonyosan előzetes letartóztatásban marad, mivel az erről szóló korábbi döntést a megyei bíróság helybenhagyta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik