Belföld

Nem vizsgálja az ORTT a kormányfői interjúsorozatot

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) többsége keddi ülésén nem támogatta Szalai Annamária, a testület Fidesz által delegált tagjának előterjesztését, hogy kísérjék figyelemmel az ATV-n öt napon át futó kormányfői interjút.

A fideszes delegált azt javasolja a testületnek, hogy kísérje figyelemmel a Gyurcsány Ferenccel az ATV televízión futó interjúsorozatot, és amennyiben a médiatörvény rendelkezéseinek megsértését tapasztalja, úgy indítson közigazgatási eljárást az ügyben. Indoklása szerint az MSZP pártelnöki posztjára egyedüliként kandidáló Gyurcsány Ferenc január 29-től öt napon keresztül lesz Friderikusz Sándor vendége, a műsorban pedig a kormány intézkedéseit kívánja magyarázni, értelmezni, azok mellett érvelni.

“A tervezett interjúsorozat módja, a legnagyobb ellenzéki párt álláspontját képviselő vitapartner hiánya sajnálatosan felveti annak a lehetőségét, hogy az ATV „Friderikusz Most” című műsorfolyama pártpolitikai kampánycélokat fog szolgálni” – indokolta előterjesztését Szalai Annamária.

A javaslatot – Szalai Annamária közlése szerint – a testület keddi ülésén három igen szavazat mellett nem fogadta el, azaz nem vizsgálódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik