Belföld

Orbán jelentéktelennek tartja a Schmidt-ügyet

Egy jelentéktelen ügyről van szó - nyilatkozta Orbán Viktor szombaton a Blikknek a Magyar Nemzet írói álnéven publikáló szerzőjének arra az állítására, hogy Schmidt Mária új jobboldali pártot alapítana. A Fidesz elnöke közölte azt is, hogy spekulációkkal nem foglalkozik.

“Nem tartom ezt egy lényeges ügynek. Van az országnak elég baja így is, például a szemünk láttára bukott meg épp az egészségügyi reform. Mi ezekkel próbálunk meg foglalkozni. Az emberek bajban vannak.” – mondta a Fidesz elnöke a lapnak.

Arra a kérdésre, hogy kinek állhatott érdekében az említett hírt nyilvánosságra hozni, a pártelnök azt válaszolta, hogy spekulációkkal nem foglalkozik. “Hogyne, meg a mostani szélvihar is az én érdekemben állt” – mondta a Blikknek arra a feltevésre válaszolva, hogy sokak szerint neki állhatott elsősorban érdekében, hogy ez az ügy most, a tavaszi kongresszus előtt kipattanjon.

Schmidt Mária a cikk megjelenését követő napon közleményében valótlan megállapításokat tartalmazó és kérdéseket felvető írásnak nevezte a Magyar Nemzet című napilap hétfői cikkét, amelynek szerzője szerint az Orbán Viktort eltávolítani óhajtó jobboldali elégedetlen csoportok egyikének vezetőjeként új jobboldali párt alapítására készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik