Belföld

Fidesz: Molnár bosszúálló és sikertelen

Minden elemében megbukott magyar cunami - így minősítették a kormány egészségügyi reformterveit a Fidesz szombat délelőtti demonstrációján, a budapesti Nagyvárad téren.

A Szent István Kórházban és a Heim Pál Gyermekkórházban tervezett ágyszám-leépítés ellen tiltakozó rendezvényen Molnár Lajos szabad demokrata egészségügyi minisztert olyan embernek nevezték, aki “bosszút akar állni azokon a helyeken, amelyekhez sikertelenségei fűződnek”.

Tarnai Richárd XIX. kerületi fideszes választókerületi elnök azt mondta, hogy 2004-ig Molnár Lajos volt a Szent István Kórház főigazgatója. A fővárosi önkormányzat – egyöntetű szocialista-szabaddemokrata-fideszes döntéssel – gazdasági visszaélések gyanúja alapján vonta meg a bizalmat tőle, egy korábbi munkahelyéről etikai vétség miatt kellett távoznia – hangoztatta Tarnai.

A választókerületi elnök hangsúlyozta, hogy a Szent István Kórház nemcsak Ferencváros, hanem a környező peremkerületek gyógyintézménye is. Tarnai Richárd szerint nem igaz, hogy a 30 százalékos, 200 ágyat érintő leépítésre kihasználatlanság miatt van szükség. Elmondta, hogy eddig is nagy volt a tumultus a kitűnő ellátást nyújtó intézményben, a kismamák egy részét például csak a folyosón tudták elhelyezni.

Pesti Imre fideszes országgyűlési és fővárosi képviselő, a parlament egészségügyi bizottságának tagja szerint Molnár Lajos “vadorzó, eszement” módon ront rá az egészségügyre, és már csak a kormány nem ismeri be az egészségügyi reform teljes bukását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik