Belföld

Újabb 70 rendőr készül nyugdíjba Szabolcsban

A tavalyi 118 nyugállományba vonulás után újabb 70 rendőr készül nyugdíjba Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

“A 25 éves szolgálati idő letöltése után távozó rendőrök pótlása “nagy vérveszteséget jelent a szabolcsi főkapitányságnak, pótlásuk a 2007-es év legnagyobb kihívása lesz a szervezet számára” – közölte Andrékó János megyei főkapitány Nyíregyházán. Hozzátette: nagy szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező rendőrök távoztak és távoznak az állomány soraiból, akik helyére nem könnyű hasonló teljesítménnyel bíró munkatársakat találni.

A parancsnok tájékoztatása szerint a térségi főkapitányság a rendőrtiszti főiskola, illetve a miskolci középiskola végzett tiszthelyetteseire számít elsősorban a személyi állomány feltöltésében.


A szabolcsi rendőr-főkapitányság tárgyi feltételei jelentős mértékben javultak az elmúlt évben, s ebben nagy szerepe volt az Európai Unió támogatásainak is. Brüsszel az úgynevezett Schengen Alapból 15 millió forint értékű eszköz-állományt biztosított a román és az ukrán határ térségében működő városi kapitányságoknak, őrsöknek. Megújult a gépkocsi-állomány, 97 új járőr kocsit kaptak a szabolcsi rendőrök, megtörtént az informatikai rendszer cseréje, s folyamatban van a digitális belső hírközlési hálózat kialakítása is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik