Belföld

Családi adózást javasol a KDNP

A választható családi adózás bevezetéséről törvényjavaslatot kíván benyújtani az Országgyűlés februárban kezdődő ülésszakén a KDNP - jelentette be Semjén Zsolt.

A KDNP elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a gyermekszületés csökkenésének következményeként egyre nő az idős korúak száma és fenntarthatatlanná válik a nyugdíjrendszer. Ebben a helyzetben javasolják a választható családi adózás bevezetését: a házastársak összeadott jövedelmének adóalapját csökkentené az eltartottak száma – mondta a politikus.

A nemzet legégetőbb gondja a születésszám csökkenése; a családi adózás viszont, elsősorban francia tapasztalatok szerint megfordíthatná a kedvezőtlen folyamatot – mondta Semjén a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által szervezett kerekasztal-beszélgetést megelőző sajtótájékoztatón. Ezzel egy időben a KDNP parlamenti frakciója vitanapot kezdeményez az ország demográfiai helyzetéről az Országgyűlésben – fűzte hozzá.

Franciaországban ezzel a módszerrel sikerült megállítani a népességfogyást, sőt ma már nő az ország lakossága. Míg Magyarországon 1,3, addig Franciaországban 3,2 az egy családra jutó gyermekszám – mondta a KDNP elnöke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik