Belföld

Burány egységesebb budapesti MSZP-t szeretne

A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedden kifejtette, hogy egységesebb budapesti MSZP-szervezetet szeretne.

Jelenleg a pártszervezet “túlságosan széttagozódott” – mondta Burány Sándor. Noha Budapest városként egységes, a közigazgatásban, illetve a politikában ez “bonyolultabb”, mivel 23 önkormányzatból és a Fővárosi Közgyűlésből áll – mutatott rá a január 1-je óta hivatalban lévő államtitkár, hozzáfűzve, hogy ez a széttagozódottság a pártszervezetekre is jellemző.

Burány Sándor, akinek a neve felmerült a szocialista párt fővárosi elnöki posztjára a tisztséget jelenleg betöltő Molnár Gyula jelenlegi elnök mellett hangsúlyozta: a Fővárosi Közgyűlés, illetve a kerületi szervezetek is jó munkát végeznek, de “a kettő között nincsenek hidak”. Jelölése annak is köszönhető – fejtette ki -, hogy sok olyan kerületi szocialista pártelnök kereste meg az elmúlt hónapban, akik úgy látják, hogy a pártot vezető budapesti elnökség nem foglalkozik érdemben a kerületekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik