Belföld

Megfojtotta a kórházi szobatársát egy beteg

Egy 73 éves asszony megfojtotta a veszprémi kórház belgyógyászati osztályán a 68 éves szobatársát; a rendőrség emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt indított eljárást – tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

A négyágyas kórteremben három nőbeteg feküdt, s egyikük – a 73 éves veszprémi asszony – egy veszekedést követően vasárnap rárontott az ágyban fekvő, 68 éves, balatonfűzfői szobatársára, s ütni, majd fojtogatni kezdte – mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Megjegyezte: a veszekedés egy jelentéktelennek nevezhető nézeteltérés miatt robbant ki. Dániel-Tóth Zoltán közlése szerint a kórterem harmadik betege az ütlegelést, a fojtogatást látva segítségért szaladt.

A feldühödött idős asszony a betegszobába érkező nővérekre is rátámadt – mondta a szóvivő. Közlése szerint a nővérek a 68 éves, megtámadott asszonyt már élettelenül fekve találták, s újraélesztési kísérleteik sem jártak sikerrel.

A betegtársát megfojtó nőt a sümegi pszichiátriára szállították megfigyelésre – közölte a szóvivő. Hozzátette: a rendőrség az igazságügyi elmeorvos szakértő véleményére vár, hogy eldönthesse, beszámítható állapotban volt-e a 73 éves asszony a bűncselekmény elkövetésekor.

Dániel-Tóth Zoltán elmondta: a halál pontos okáról a boncolás eredménye alapján tud majd nyilatkozni. A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a rendőrség emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt indított eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik