Belföld

Elhárították az esti vihar okozta károkat

A pénteki közepes erősségű vihar után mérséklődött a szél az országban, szombatra virradóra elhárították az erős szél okozta károkat - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Újabb riasztásokat éjjel nem kaptak. Az átlagosnál erősebb, 60-80 kilométeres szél okozta károk miatt mintegy kétszáz esetben riasztották a tűzoltókat. Szél okozta személyi sérülés nem történt. A riasztások főként az ország középső régiójából, azaz Pest és Bács-Kiskun, valamint Veszprém megyéből érkeztek elsősorban, fakidőlés, tetőszerkezet-megrongálódás miatt.

Pest megyében, Érden egy iskola bádogteteje, Bács-Kiskun megyében egy plébánia tetőszerkezete sérült, valamint szintén a megyében, az 52-es úton egy kamion üres kocsiját sodorta a szél az árokba, Tompán az idősek otthonára borult egy 16 méteres fenyőfa.

Győr-Moson-Sopron megyében, Csornán egy lakóépület vált lakhatatlanná, a Veszprém megyei Cseszneken egy fa dőlt felsővezetékre, valamint egy személyautóra.

A szóvivő pénteken az MTI-nek azt mondta: a katasztrófavédelem az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentését követően tájékoztatta a társszerveket, a megyei védelmi bizottságokat és az energiaszolgáltatókat az erősebb szélről.

A szél a vasúti közlekedésben is fennakadásokat okozott, ám péntek délutánra a forgalom helyreállt az érintett szakaszokon. A Balaton déli partján, Siófok és Nagykanizsa között, valamint Csengőd és Kiskőrös között a közlekedést felsővezeték-szakadás nehezítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik