Belföld

Otthon ápolják tovább Toller Lászlót

Otthon, családi körben folytatódik a tavaly nyáron autóbalesetet szenvedett Toller László volt pécsi polgármester ápolása – közölte a politikus felesége az MTI-vel pénteken.

„Orvosokkal folytatott konzultációt követően úgy döntöttünk, hogy férjem kezelését otthon folytatjuk, bízva abban, hogy ez segíti gyógyulását” – mondta Toller Tünde. Hozzátette: a szocialista országgyűlési képviselőt a napokban hozták vissza Pécsre abból a rehabilitációs intézetből, ahova tavaly novemberben került. Az asszony beszámolt arról, hogy Toller László továbbra is kómában van, de „állapota stabil, és egyre több dologra reagál”.

Toller László 2006. június 19-én, a 61-es úton Tamási és Dombóvár között szenvedett balesetet, gépkocsiját olyan autó szorította le az útról, amelyik egyszerre két teherautót előzött. A pécsi polgármestert szállító szolgálati kocsi sofőrje, Szőke János megpróbált kitérni, eközben leszorult az útpadkára, amely megdobta a járművet. A politikust és gépkocsivezetőjét, akik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, mentőhelikopter szállította Pécsre. A vizsgálat során kiderült, hogy egyikük sem használta a biztonsági övet.

Szőke János július 7-én belehalt sérüléseibe. Toller Lászlót többször megműtötték, kezelőorvosa pedig még tavaly arról is hírt adott, hogy megkezdik a beteg fokozatos ébresztését. Ez eddig nem sikerült.

Időközben az ügyészség halálos közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt a vétkes gépkocsivezető ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik