Belföld

Randalírozót vettek őrizetbe Ferihegyen

Az egyik diszkont légitársaság Londonból Budapestre tartó járatán randalírozó férfit vettek őrizetbe a rendőrök szombaton délután a Ferihegyi repülőtéren - mondta Szollár Domokos, a Budapest Airport Rt. szóvivője az MTI-nek.

A férfi hangoskodott és kiabált a gépen, amelyen 113 utas volt – közölte a szóvivő. Szollár Domokos elmondta: egyelőre nem tudni, hogy a férfi bántalmazta-e utastársait, vagy a személyzetet, mint ahogy azt sem, hogy valamilyen tudatmódosító szer, vagy alkohol hatása miatt kiabált.

A Ferihegyi repülőteret a pilóta értesítette az esetről. A férfit már rendőrök várták a leszálláskor – mondta Szollár Domokos. A repülőgép az eset miatt nem a szokásos helyre parkolt leszálláskor, hanem egy, a termináltól távoli, biztonsági zónában, az úgynevezett Bravo 5-ös ponton.

A járat a London melletti Gatwick repülőtéren szállt fel és félórás késéssel érkezett Budapestre.
Szollár Domokos elmondta, hogy évente kevesebb mint öt alkalommal kell hasonló eset miatt intézkedni Ferihegyen. Legutóbb egy héttel ezelőtt vettek őrizetbe a rendőrök három, a fedélzeten ittasan kiabáló utast – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik