Belföld

Most kevesebb volt a baleset, mint karácsonykor

Szilveszterkor három halálos és harminchárom személyi sérüléssel járó baleset volt, ami sokkal kedvezőbb a karácsonyi statisztikánál - mondta a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek hétfőn.

Szilveszterkor, péntektől hétfőig három nap alatt összesen mintegy 350 helyszínhez riasztották a tűzoltókat, ennek fele műszaki mentés volt. Történt három halálos baleset, továbbá huszonheten közlekedési balesetben, hatan pedig tűzesetnél sérültek meg – mondta Dobson Tibor.


Vasárnap este a Baranya megyei Szemely községnél árokba hajtott egy gépkocsi, egy személy meghalt, egy könnyű sérüléseket szenvedett. A szilveszteri hétvégén volt még egy halálos tűzeset, egy idős asszony pedig kútba esett és úgy vesztette életét – tette hozzá a szóvivő.


Dobson Tibor korábban elmondta: a karácsonyi ünnepek öt napja alatt, péntektől szerdáig összesen huszonegyen vesztették életüket balesetekben, közülük négyen tűzesetben, tizenheten pedig közlekedési balesetben hunytak el. A sérültek száma 101 volt, közülük tűzesetekben tizenheten, balesetekben pedig 84-en sérültek meg. A tűzoltók összesen mintegy félezer riasztást kaptak a karácsonyi hosszú hétvége alatt.


Karácsonyfa- és adventi koszorútűz 36 volt az adventi időszakban, ez néggyel kevesebb az egy évvel korábbinál. Petárdás baleset 2005-höz hasonlóan tavaly is kettő volt; szombaton Miskolcon egy erkélyre dobtak tüzijátékot, vasárnap pedig a főváros X. kerületében egy lakásba – mondta a katasztrófavédelem szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik