Belföld

Közlekedés szilveszterkor

Az év utolsó napján a járatok a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek.

A 2-es és a 3-as metróvonalon az utolsó szerelvények a meghirdetett menetrend szerint, 23.10 órakor indulnak. A földalatti mindkét végállomásról 18.00 órakor indul utoljára. Ezt követően a Mexikói út és a Deák Ferenc tér között 7-15 percenként földalatti pótlóbusz jár.

A fogaskerekű éjjel is közlekedik: 23.55 és 3.55 óra között a Városmajorból minden óra 55.percében, a Széchenyi-hegyről 0.15 és 4.15 között minden óra 15.percében indul.

A HÉV a szokásos üzemzárás után nem jár.

Szilveszter éjszaka a szokásosnál lényegesen sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok. Az év utolsó éjjelén a nappali járatok közül 10 percenként jár a 6-os villamos, így a Nagykörúton a 906-os autóbuszok nem közlekednek.

Útlezárások, parkolás

Lezárták a forgalom elől az Andrássy utat az Oktogon és a Nagymező utca között hétfő estig. A szabadtéri programok miatt tilos megállni a Belvárosban a Dorottya utcában és a Nyugati téren lévő parkolóban /hétfő reggelig/. A főváros területén minden táblával jelzett megállási és várakozási tilalmat feloldanak ma este 6 órától január 1-én reggel 6 óráig.

Január 2-án reggelig nem kell parkolási díjat fizetni a fővárosban, kivétel ez alól a Budai Vár és a Margitsziget területe, valamint a Citadella alatti parkoló.


MÁV és komp-menetrend


A balatoni komp december 31-én 7-17 óráig, de január 1-én csak 10-től 17 óráig közlekedik.


A Dunán Kalocsa és Gerjen között – műszaki okok miatt – a kompot leállították. A Tiszán Csongrádnál és Tiszadobnál elbontották a pontonhidat. Napkeltétől napnyugtáig mindkét átkelőnél komp közlekedik. Tiszaroff és Tiszasüly között a komp leállt.

Az ünnepek alatt a könnyebb eljutás érdekében mentesítő vonatok is közlekednek. Január elsején mentesítő vonat indul Békéscsabáról Budapestre 16.20 órakor, illetve IC-mentesítő járat indul a Déli pályaudvarról Pécsre 18 óra 40 perckor. A kihasználtabb vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak, így például a Somogy IC az ünnepi forgalom ideje alatt dupla motorvonat szerelvénnyel közlekedik.




Ajánlott videó

Olvasói sztorik