Belföld

Meghosszabbították a gázár-támogatási kérelem határidejét

Eddig 754 801 kérelem érkezett a Magyar Államkincstárhoz, amelynek nagyjából a felét dolgozták fel.

Egy héttel, január 8-ig meghosszabbították azt a határidőt, ameddig be lehet nyújtani a gázár-támogatási kérelmet ahhoz, hogy már a februári számlán megjelenjen a támogatás összege.

Kiss Péter, szociális és munkaügyi miniszter arra a kérdésre azonban nem tudott válaszolni, hogy hány támogatási igényt utasítottak el, de azt mondta, nem a jogosultsággal van probléma, hanem azzal, hogy hiányoznak adatok, ezért hiánypótlást kérnek az igénylőktől. Hozzátette: az ilyen kérelmek aránya magas.


A miniszter hangsúlyozta: visszamenőlegesen azoknak is jóváírják a támogatás összegét, akik csak március 31-ig adják be kérelmüket. Kiss Péter hozzátette, hogy a támogatást igénylő lap kitöltéséhez a Magyar Államkincstár, a nyugdíjbiztosítók és a munkaügyi központok kirendeltségein – az országban több mint kétszáz helyen – lehet segítséget kérni.


A politikus kifejtette: az albérletben élők esetében az a legcélszerűbb megoldás, ha a lakás tulajdonosa megállapodik albérlőivel a lakásban található gázóra átírásáról, így a bérlők fizethetnek tényleges fogyasztásuk után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik