Belföld

A köd miatt lépésben lehet haladni az M3-ason

Országszerte komolyan nehezíti a közlekedést a köd, az M3-as autópálya gödöllői szakaszán a belátható útszakasz hossza 50-100 méter között változik, Budapesten már szórják az utakat.

Köd nehezíti a közlekedést az ország nagy részén, emiatt Budapest térségében az autópályákon 500 méter, az M1-es autópálya Bicske és Lébény közötti szakaszán 200-300 méter a látótávolság – közölte Ketzer Emília, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. diszpécsere csütörtökön reggel az MTI-vel. Ugyancsak kedvezőtlen a helyzet a Tisza, illetve a Balaton környékén, Fonyódnál. Az itt lévő útszakaszokon is mindössze 50-100 méter a látótávolság.

Budapesten az éjszakai órákban a hőmérséklet fagypont alá süllyedt, több helyen ködszitálás, páralecsapódás, lefagyás nehezítette a gépkocsivezetők dolgát, ezért a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. munkatársai az éjszakai műszakban síkosságmentesítették a főváros fő- és tömegközlekedési útvonalait – tájékoztatta közleményben a távirati irodát Szegedi Péter, a társaság szóvivője.

A munkát a reggeli órákban tovább folytatják, a hidakon, felüljárókon, a kivezető útvonalakon végeznek szükség szerinti szórást – tette hozzá. A köd miatt lefagyásveszély van a 7-es, a 4-es, valamint a 32-es úton – közölte Kovács Róbert, a Magyar Közút Kht. kisegítő ügyeletese az MTI-vel. Baranya megyében, Fejér megyében, Pest megyében, Bács-Kiskun megyében, továbbá Jász-Nagykun-Szolnok megyében a belátható útszakasz hossza 100-200 méter között változik. Néhol ködfoltok, páralecsapódás, deresedés nehezíti a közlekedést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik