Belföld

Nyomozás indul a rendőrök ellen

Az október 23-i események nyomán a Hír Tv és a Magyar Nemzet információi szerint rendőrségi vezetőket hallgatnak ki, és Gergényi Péter ügyében is nyomozni kezdtek. A Fővárosi Főügyészség cáfolta a lapértesülést.

A Hír Tv információi szerint egy feljelentés kapcsán a Budapesti Nyomozó Ügyészség elrendelte a nyomozást Gergényi Péter ügyében, a Magyar Nemzet pedig úgy tudja, megkezdik egyes rendőrségi vezetők kihallgatását is az október 23-i eseményekkel kapcsolatban.

A fővárosi nyomozó ügyészség azért helyezte hatályon kívül saját, korábbi döntését, amely szerint elutasították a Magyar Polgári Szalon alapító tagja feljelentését Gergényi Péter ellen, mert egy újabb bejelentés szerint a budapesti rendőrfőkapitány közérdekű adatokkal való visszaélés bűnét követte el, amikor a 23-i tömegoszlatást követően letagadta, hogy Bene László engedélyezte az azonosító jelvények mellőzését.


A Magyar Nemzet információi szerint az ügyészség januárban megkezdi a rendőrségi vezetők tanúkénti kihallgatását.


Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kijelentette: valóban elrendelte a nyomozást a közérdekű adatokkal visszaélés gyanúja miatt tett feljelentés ügyében a Budapesti Nyomozó Ügyészség, de ismeretlen tettes ellen, nem pedig Gergényi Péter budapesti főkapitány ellen. Mint mondta, egyelőre azt kell tisztázni, hogy történt-e bűncselekmény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik