Belföld

A Fidesz elfogadta Heintz Tamás bocsánatkérését

Heintz Tamás fideszes országgyűlési képviselő „méltatlan kifejezést" használt hétfői parlamenti felszólalása után. Bocsánatkérését a Fidesz-frakció vezetése elfogadta.

„Erre nem szolgálhatnak magyarázatként a kormánypárti képviselők folyamatos – sokszor alpári hangvételű – közbeszólásai sem” – fogalmazott a távirati irodához kedden eljuttatott közleményében Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője kedden. A bocsánatkéréssel a frakció vezetése lezártnak tekinti az ügyet – fűzte hozzá.

Heintz Tamás az MTI-hez szintén kedden eljuttatott levelében a választópolgároktól is bocsánatot kért. Mint írja, „természetesen az sem szolgálhat mentségemre, hogy a magyar családok számára komoly terhet jelentő egészségügyi megszorításokról szóló felszólalásom közben kormánypárti politikusok folyamatos – az Országgyűléshez nem méltó – bekiabálásokkal próbálták ellehetetleníteni ezen fontos téma tárgyalását”.

Heintz Tamás az egészségügy átalakításáról szóló parlamenti záróvitában szólalt fel hétfőn este, s ostorozta a kormányt „pazarló, klientúraépítő álintézkedései” miatt, majd a felszólalása végén, még mikrofonnal a kezében, a kormánypártiak felé fordulva azt mondta: „Kapjátok be!”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik