Belföld

Budapesten tartózkodhat a szökött rab

A rendőrség továbbra is keresi Tamás Imre Zoltánt, aki a katonai ügyészségről szökött meg pénteken. A büntetés-végrehajtás parancsnoka szerint a rab még a fővárosban tartózkodhat.

A büntetés-végrehajtás szigorítani fogja az előállítások biztonságát – közölte Csere László vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, aki szerint Tamás Imre Zoltán Budapesten rejtőzködik.


Mint mondta, nyilvánvalóan vannak segítői és ez egy ideig működik, de előbb-utóbb élelemszerzés és más okok miatt az elítéltnek elő kell jönnie búvóhelyéről, “örökké nem lehet bezárt helyen, ebben az esetben pedig nyilván kézre fog kerülni”.


A 38 éves elítéltnek úgy sikerült megszöknie pénteken, hogy a mosdóban megtámadta az őt kísérő felügyelőt. Az őr súlyosan megsérült, jelenleg kórházban ápolják. A férfi magával vitte a felügyelő Parabellum típusú maroklőfegyverét és két tárban 28 lőszert. A BRFK felhívta a lakosság figyelmét, hogy a férfi támadásától tartani lehet, ezért ne próbálják őt feltartóztatni.

Tamás Imre Zoltán mintegy 180 centiméter magas, erős testalkatú, barna hajú, dús szemöldökű, kék szemű, magas homlokú férfi, füle fejéhez simuló, nyaka vastag, szája vékony, halkan beszél. Az elítélt férfin a szökésekor úgynevezett mákos formaruha volt, amely alatt zöld színű pólót viselt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik